Aan het laden. Even wachten.

VZW Kat-lijn is een nieuwe bloeiende organisatie, opgestart begin 2018, bestaande uit een team met één groot gouden hart voor katten.
Het is eigenlijk een dierenasiel dat met opvanggezinnen werkt!

Bij VZW Kat-lijn kan je terecht voor de adoptie van kittens, maar ook voor de adoptie van tamme oude/zieke volwassen katten die om één of andere reden het zwerversleven moesten ondergaan. Positief natuurlijk, want niet iedereen wil een kitten in huis halen en dus kan je bij VZW Kat-lijn eens een kijkje nemen als je een gouden mandje klaar hebt staan voor een al wat oudere kat met al dan niet speciale zorgen!

Adoptie: info@kat-lijn.be
Hou ook zeker hun facebookpagina in de gaten!


  • Hoe gaat vzw Kat-lijn te werk?
  • Katje adopteren bij VZW Kat-lijn
Hoe gaat vzw Kat-lijn te werk?

Een melding komt binnen

VZW Kat-lijn doet er alles aan om u zo goed mogelijk verder te helpen bij een melding.

Je kan bij hen terecht voor de melding van zwerfkatten, in het wild geboren kittens, tamme huiskatten die een zwerversstatuut hebben gekregen, zieke katten die rondzwerven… Met andere woorden: voor iedere kat in nood, hebben zij een plekje vrij op hun schoot!

Meldingen: 0468 569 372

Kat gevangen, wat nu?

Deze organisatie werkt met het NO-KILL beleid. Dit wil zeggen dat er alleen euthanasie wordt toegepast als er geen andere uitweg mogelijk is. Denk hierbij aan katten met FIP, katten met aids, katten die aangereden zijn en te zwaar verwond geraakten, katten met ernstige genetische afwijkingen waardoor hun levenskwaliteit in het gedrang komt.

Alle andere gezond verklaarde wilde katten worden weer uitgezet bij de melders; tamme katten (gezond/oud/speciale zorgen) worden naar opvanggezinnen gebracht in de hoop dat ze na verloop van tijd weer een gouden mandje krijgen.

Katje adopteren bij VZW Kat-lijn

VZW Kat-lijn is voorstander van duo-plaatsing als het gaat om kittens jonger dan 16 weken, tenzij je al een sociale huiskat hebt.

Wat te verwachten bij adoptie van een kat(je) bij VZW Kat-lijn?

De bijdrage bij adoptie houdt in dat de dieren:

  • meermaals ontwormd en ontvlooid zijn
  • gesteriliseerd/gecastreerd zijn
  • een chip hebben en geregistreerd worden
  • een Europees paspoort hebben
  • hun 2 inentingen tegen kattenziekte en niesziekte krijgen via de organisatie

Bij thuiskomst is het belangrijk dat je het nieuwe gezindslid minstens 8 weken binnenhoudt om te wennen aan de nieuwe omgeving.

Er wordt wel aangeraden om een derde vaccinatie toe te dienen, zeker voor de katten die buiten zullen gaan.

Alle andere kosten die na overdracht van de kat erbij komen, vallen volledig ten dele van de adoptant. MAAR indien er problemen opduiken binnen de 10 dagen na adoptie, neem dan zeker terug contact op met VZW Kat-lijn! Zij kunnen dan, in samenspraak met hun dierenarts, een regeling voorstellen.

Oei, het klikt niet, wat nu?

Indien, om welke reden dan ook, de adoptant besluit om de katjes toch niet te houden, neem dan liefst terug contact op met VZW Kat-lijn!
Zij zullen dan wel opnieuw een nieuwe thuis zoeken voor de diertjes.